Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σπανάκι για δυνατούς μύς


Κόντρα στο μύθο που λέει ότι μόνο η πρωτεΐνη βοηθά στη μυϊκή ενδυνάμωση, νέα έρευνα αποδεικνύει ότι και το σπανάκι «φουσκώνει» τους μυς, ενώ παράλληλα δικαιώνει και την Ένωση Σπανακοπαραγωγών ΗΠΑ, η οποία εφηύρε τον Ποπάι για την προώθηση του λαχανικού.
Οι ερευνητές του Τμήματος Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας του έγκριτου Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με επικεφαλής τον δρ Έντι Βάϊτσμπεργκ, διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 300 γραμμαρίων σπανακιού καθημερινά βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας.
Αυτό συμβαίνει επειδή ένα χημικό συστατικό που βρίσκεται στα πράσινα φύλλα, αυξάνει τις «αποθήκες» ενέργειας του κυττάρου, τα μιτοχόνδρια, η οποίες με τη σειρά τους καθιστούν το σώμα πιο δυνατό.
Η «δύναμη» του σπανακιού βρίσκεται στα νιτρικά άλατα που περιέχει σε αφθονία, τα οποία καθιστούν πιο αποδοτικά τα μιτοχόνδρια των κυττάρων. Οπότε κορίτσια αν θέλετε να ενδυναμώσετε τους μυς σας, μην λαχανιάζετε απλώς σηκώνοντας βάρη... Λίγο σπανάκι θα σας βοηθήσει την προσπάθειά σας.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cell Metabolism.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου